Omwenteling: van hyperkapitalisme terug naar eenvoud

Jan Rotmans schreef in 2017 het boek ‘Omwenteling’. Hier beschrijft hij dat het einde van het hyperkapitalisme voorbij is en een nieuwe vorm van kapitalisme in inkomst is. Deze nieuwe vorm streeft een gezonde impact na op mens, samenleving en milieu. Een nieuwe (circulaire) economie is gericht op samenwerken en kennisdelen op kleinschalig niveau. In deze nieuwe economie creëren digitalisering en robotisering banen en bieden een unieke kans om de gezondheid van mensen te verbeteren.

Dit betekent verandering, een periode van omwenteling. Wat angst, woede, pessimisme en vooral onzekerheid met zich mee brengt. In deze verwarrende  overgangsperiode bevinden wij ons. In onze moderne wereld is alles zo met elkaar verweven dat de complexiteit ons boven het hoofd dreigt te groeien.

De nieuwe manier van werken is horizontaal, decentraal en van onderop. Met samenredzaamheid als uitgangspunt in plaats van zelfredzaamheid.  Op basis van vertrouwen, gebruik makend van nieuwe technologie.

De groep gedreven burgers, ondernemers, sociale en economische entrepreneurs is een snelgroeiende groep. Deze nieuwe orde wil terug naar de kern, terug naar eenvoud, maar ook vooruit: vooruit naar vroeger, maar op een moderne en innovatieve wijze. Terug naar vertrouwen. Naar de mens weer centraal.

Ken of ben jij zo’n gedreven burger of ondernemer? Lets connect! 

de-sdg-roencheerleader
Geverifieerd door MonsterInsights