Blog
Ben je benieuwd wat jouw ‘ecologische voetafdruk’ is? Doe eens een test! En ontdek waar jouw footprint door wordt bepaald. Je ziet dan in één opslag wat jouw grootste impacts zijn én wat je al heel goed doet. Zo kun je aan de slag met de grote dingen die écht verschil maken! De meeste impact heeft al plaatsgevonden nog voordat we een product in de winkel kopen. Als je die verborgen impact ook meeneemt, kun je veel effectiever verduurzamen. Dat is goed nieuws. Ik vertel je ook over mijn footprint en waar em dat in zit. Best verassend, lees maar mee.
“Stel je voor: je rijdt in een bergachtig gebied op een omhoog slingerende bergweg. De motor is overbelast en je hebt geen koplampen. Je rijdt vlak langs kliffen waar je af dreigt te vallen. Je wilt de koplopen aandoen. Dat is wat de wetenschap altijd probeert: zorgen voor licht zodat we zien welke risico’s we lopen”. Met deze metafoor begint de documentaire Breaking Boundaries. Een documentaire waarin wetenschapper Johan Rockström en bioloog David Attenborrough vertellen over de negen systemen en bijhorende grenzen die onze planeet stabiel houden. We moeten ‘verduurzamen’. Maar waarom eigenlijk? In deze documentaire zoomen we uit. Wat vertelt het onderzoek van Johan Rockström ons? Laat je niet afschrikken. De heren delen feiten, maar bieden ook perspectief. Je leest het in deze blog.
Anne Dannenberg heeft een droom: een eigen dorpje bouwen in haar gemeente Rijssen. Een droom die zij als De Groene Cheerleader ook daadwerkelijk gestalte wil geven. Na plannen voor een tiny house gaat zij nu vol voor een tweede noabershof in haar Overijsselse geboorteplaats. Daarmee wil zij als jonkie laten zien dat dit niet alleen een woonvorm voor senioren is. ,,Het wordt een plek waar meerdere generaties als goede buren samenleven met respect voor ieders privacy.’’
Eén van mijn doelen is wonen in een tiny house. Maar wat is de onderliggende filosofie van een tiny house? En waar ga ik hem neerzetten? In 'Think and grow Tiny neem ik je mee in mijn proces.
De Sustainable Development Goals (SDG’s), zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas, opgesteld door de Verenigde Naties, voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.
Afgelopen jaar plantte ik 'passief' 213 bomen. Hoe ik dat deed vertel ik in de blog: bomenknuffelaar. Waarom zijn bomen eigenlijk zo belangrijk? En hoe gaat onze overheid hier mee om?