Events

Informatieavond voor starters op de woningmarkt: is een Noabershof iets voor mij?

Ben jij starter op de woningmarkt? Wil je graag een betaalbare koopwoning in Rijssen? Maar heb je last van de krapte op de woningmarkt? Je bent niet de enige!
Stichting Noabershof Riessen en Anne Dannenberg van De Groene Cheerleader verkennen samen de mogelijkheden voor een tweede Noabershof in de stad Rijssen. Een plek waar meerdere generaties als goede buren samenleven met respect voor ieders privacy. Een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis, kunde en gezelschap profiteert, zonder verplichtingen. De eerste Noabershof is in 2021 gerealiseerd: Noabershof op ‘n Esch in Rijssen. Het is hoognodig tijd voor een tweede hof.
Waarom een Noabershof?
Er is een dwingende maatschappelijke noodzaak om nieuwe woonvormen te ontwikkelen om op tijd in te spelen op de vergrijzing van Nederland, Overijssel in het bijzonder. Maar het is net zo belangrijk om starters de kans te geven om een betaalbare woning te vinden in de woonplaats waar zij zich thuis voelen. Met duurzaamheid als speerpunt en waar elkaar helpen vanzelfsprekend is.
Het plan
Het doel is om in Rijssen projecten van 20 tot 25 woningen te bouwen voor de doelgroepen: starters en senioren, met daarbij ook ruimte voor jonge gezinnen. Toekomstige bewoners ontwikkelen samen een bouwplan. Je heb dus inspraak bij de bouw van jouw toekomstige woon- een leefomgeving.
Ik meld me aan
We organiseren op woensdag 30 november 2022 een informatieavond. Locatie: De Kampus Rijssen, adres: Morsweg 4, 7461 AG Rijssen. Tijdstip: 19.30 - 21.00 uur (19.00 uur inloop). Ook zijn er vanaf 18.30 uur enkele financieel adviseurs aanwezig. Zij geven (kosteloos) inzicht in welke hypotheekmogelijkheden jij hebt of welke woonlasten je kunt dragen. Een week voor de tijd ontvang je van ons een mail met verdere informatie.
Vragen? Stel ze gerust!

Meld je hier aan!