projecten

Think global, act local! In mijn eigen woonplaats Rijssen (Overijssel) ben ik betrokken bij drie projecten: Realisatie Noabershof 2.0 Rijssen, GroenDoen en Rise Up. Zo draag ik ook lokaal bij aan zowel ecologische als sociale duurzaamheid. 

Realisatie Noabershof 2.0 Rijssen

Samen met Stichting Noabershof Riessen verken ik als De Groene Cheerleader de mogelijkheden voor een tweede Noabershof in Rijssen. Dit is een plek waar meerdere generaties als goede buren samenleven, met respect voor ieders privacy. Een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis, kunde en gezelschap profiteert, zonder verplichtingen. De eerste Noabershof in Rijssen is in 2021 gerealiseerd: Noabershof op ‘n Esch. Het is de hoogste tijd voor een tweede hof! 

Wil je de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

GroenDoen

Als De Groene Cheerleader ben ik jongerenambassadeur bij GroenDoen. Na felle reacties op hun plannen voor windenergie, koos de gemeente Rijssen-Holten voor een andere aanpak. Over één ding is iedereen het hier namelijk wél eens: er moet nú iets gebeuren voor CO2-reductie en het opwekken van groene energie. Daarom wordt er hard gewerkt aan de plannen voor de RES. Tegelijkertijd zetten we in op energiebewustzijn, CO2-reductie en het verlagen van onze footprint.

Rise Up

Stichting Rise Up is ontstaan omdat we vinden dat iedereen recht heeft op een leven zonder armoede. De primaire focus ligt daarbij op gezinnen met kinderen die binnen Rijssen in armoede opgroeien.

Wij vinden het onacceptabel dat in onze gemeente kinderen zonder ontbijt naar school gaan of zonder een fatsoenlijke maaltijd naar bed. Of dat deze kinderen buitengesloten worden omdat zij niet kunnen trakteren op een verjaardag, of geen fatsoenlijke kleding of schoenen kunnen dragen. Iedereen heeft recht op een leven zonder armoede! En daarom staan wij daarvoor op.

Geverifieerd door MonsterInsights