GroenDoen

GroenDoen

Duurzamer leven begint dicht bij huis. GroenDoen is een initiatief van én voor de inwoners en ondernemers van Rijssen-Holten. Ook jij kunt je ervoor inzetten. Meld je aan voor één van de zeven werkgroepen.

Samen gaan we GroenDoen

Na felle reacties op de plannen voor windenergie, koos gemeente Rijssen-Holten voor een andere aanpak. Over één ding is iedereen het namelijk wél eens: er moet nú iets gebeuren aan CO2-reductie en het opwekken van groene energie. Verschillende actiegroepen, ondernemers, inwoners en duurzaamheidspartijen stelden samen met de gemeente een Plan van Aanpak op. Het doel? Direct aan de slag gaan met energiebesparing én in 2023 een uitgewerkt plan opleveren voor het opwekken van groene energie.

RES-doelstelling

Nederland is opgedeeld in 30 zogenaamde RES-regio’s. Elke regio maakt zijn eigen regionale energiestrategie. Zo ook de regio Twente. Alle gemeenten brengen een bod uit waarin zij aangeven hoeveel groene energie zij kunnen opwekken met behulp van wind en zon. Rijssen-Holten wil – naar verhouding van aantal inwoners, namelijk 6% van Twente – een bod uitbrengen van 90 gigawatt.

C02 verminderen

Maar GroenDoen gaat verder. Naast de doelstellingen voor de RES, die zich puur richten op groene energieopwek, willen wij bijdragen aan energiebewustzijn, het verbruik van energie omlaag brengen – meteen goed voor de portemonnee! – en daarmee de uitstoot van CO2 verminderen (Klimaatakkoord van Parijs). 

Jongerenambassadeur 

Om ook jongeren te betrekken bij het initiatief GroenDoen is De Groene Cheerleader actief als jongerenambassadeur in de gemeente Rijssen-Holten. Ze geeft gastlessen, organiseert GroenDoen fietstochten en je ziet haar op verschillende GroenDoen evenementen. 

Ben jij een duurzamere jongere in de gemeente Rijssen-Holten en wil je ook “Groene Cheerleader” worden? 

Wij zijn op zoek naar jou!

Geverifieerd door MonsterInsights