Realisatie Noabershof 2.0 Rijssen

Realisatie Noaberhof 2.0 Rijssen: is een Noabershof iets voor mij?

Ben jij starter op de woningmarkt? Wil je graag een betaalbare koopwoning in Rijssen? Maar heb je last van de krapte op de woningmarkt? Je bent niet de enige!
Stichting Noabershof Riessen en Anne Dannenberg van De Groene Cheerleader verkennen samen de mogelijkheden voor een tweede Noabershof in de stad Rijssen. Een plek waar meerdere generaties als goede buren samenleven met respect voor ieders privacy. Een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis, kunde en gezelschap profiteert, zonder verplichtingen. De eerste Noabershof is in 2021 gerealiseerd: Noabershof op ‘n Esch in Rijssen. Het is hoognodig tijd voor een tweede hof.
Waarom een Noabershof?
Er is een dwingende maatschappelijke noodzaak om nieuwe woonvormen te ontwikkelen om op tijd in te spelen op de vergrijzing van Nederland, Overijssel in het bijzonder. Maar het is net zo belangrijk om starters de kans te geven om een betaalbare woning te vinden in de woonplaats waar zij zich thuis voelen. Met duurzaamheid als speerpunt en waar elkaar helpen vanzelfsprekend is.
Het plan
Het doel is om in Rijssen projecten van 20 tot 25 woningen te bouwen voor de doelgroepen: starters en senioren, met daarbij ook ruimte voor jonge gezinnen. Toekomstige bewoners ontwikkelen samen een bouwplan. Je heb dus inspraak bij de bouw van jouw toekomstige woon- een leefomgeving.
De informatie avond is geweest. Wat nu?
Op woensdag 30 november 2022 organiseerden we een informatieavond bij de Kampus in Rijssen. Deze avond is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijssen-Enter. Anne vertelde over haar zoektocht naar een betaalbare woning, het mogelijk realiseren van een tiny house dorp in Rijssen en hoe zij, Jan en Herman elkaar vonden. Stichting Noabershof Riessen legden het Noaberhof-concept uit en de woonbehoefte van de starters werd opgehaald met digitale enquêtetool (Mentimeter). Arjan te Lintelo leidde deze avond. We kunnen concluderen dat de behoefte aan betaalbare woningen in Rijssen groot is. Ook hebben we nu inzicht in de wensen van de betreffende starters. Met deze informatie gaan wij aan de slag met een plan en hopelijk zo snel mogelijk met de uitvoering.
Vragen? Stel ze gerust!

Houd mij op de hoogte

Geverifieerd door MonsterInsights