Rise Up

In 2030 is Rijssen-Holten armoede vrij!

Een bloeiend perspectief vanuit een solide basis. We werken samen met bestaande netwerken en ondersteunen financieel. Het accepteren van een buddy is onze enige vereiste voor ondersteuning. Vanuit een dienstbare houding hopen wij de gemeenschappelijkheid te vergroten van velen die al langer bezig zijn met onze “noaber” in Rijssen-Holten.

Een kind heeft recht op leven zonder armoede

Waarom is Rise Up ontstaan?

Stichting Rise Up is ontstaan omdat we vinden dat iedereen recht heeft op leven zonder armoede. De primaire focus zal liggen bij gezinnen met kinderen die in armoede opgroeien. Wij vinden het onacceptabel dat in onze gemeente kinderen zonder ontbijt naar school gaan of zonder een fatsoenlijke maaltijd naar bed. Of dat deze kinderen buitengesloten worden omdat zij niet kunnen trakteren op een verjaardag, geen fatsoenlijke kleding of schoenen kunnen dragen. Iedereen heeft recht op een leven zonder armoede!

Armoede kan ontstaan door domme pech, verkeerde keuzes, torenhoge energieprijzen, bureaucratie etc. Hierdoor kunnen gezinnen in een uitzichtloos bestaan belanden en geen raad weten hoe zij hier uit kunnen komen. Daarbij spelen ook zaken als schaamte, taalproblemen en onbegrip/wantrouwen een rol waardoor men niet uit deze impasse kan komen. Wij willen daarvoor de handen ineen slaan en bestaande initiatieven en netwerken, middelen en diensten, inzetten om bij deze mensen het leven weer op rails te krijgen, to rise up!

Voor wie is Rise Up?

Rise Up is er voor gezinnen met kinderen die leven in armoede. Een vertrouwenspersoon vanuit Rise Up is contactpersoon voor je gezin en bekijkt wat er nodig is. Wanneer het contact is gelegd en de hulp is toegezegd, zal er een afspraak worden gemaakt met één van de buddy’s. Zonder buddy geen hulp. 

Geverifieerd door MonsterInsights